Gyermeknek

A gyerekmosoly öröméért!

A tönköly játszószőnyeget újszülötteknek találtuk ki, általánosságban 0-6 hónapos kor között ajánlott a használata, ekkor fejlődnek ugyanis a legintenzívebben a babák motoros képességei és ekkor kezdik el igazán felfedezni maguk körül a világot. Folyamatosan stimulálja a kicsi érzékszerveit, ezáltal segítik a fejlődését.

A játszószőnyeg  olyan  felület, melyre ha lefektetjük a babát, biztosak lehetünk benne, hogy biztonságos körülmények között játszhat. 

A szakemberek egyöntetűen hangsúlyozzák a hasra fektetés fontosságát két-három hónapos kortól. Érdemes napi 1-2 alkalommal eleinte 5-10 percre (majd egyre hosszabb időre) a pocakjára tenni a babát, ez ugyanis nélkülözhetetlen a kúszáshoz, mászáshoz, üléshez és járáshoz szükséges izmok fejlődéséhez, megerősödéséhez. Ezen alkalmakra tökéletes választás egy szuper természetes játszószőnyeg, amin szabadon mozoghat a kicsi.

Hogyan fejleszt?

A babák szinte minden érzékszervét ( hallás, tapintás,szaglás) ingerli a szőnyeg természetessége. És lanolin tartalma is jótékony hatású,fokozza a baba ellenálló képességét,csökkenti az allergia kialakulását.

Ha szeretnénk biztonságos körülmények között, a korának megfelelően fejleszteni a babát, akkor játszószőnyegre feltétlenül szükségük lesz.

A karámos

Ha nem szeretnénk, hogy a baba leguruljon vagy lemásszon a szőnyegről, kaphatók kisebb párnázott szegéllyel ellátott játszószőnyegek is. Ezek sok esetben eltávolíthatók vagy lecsatolhatók. Praktikus lehet, ha kiszaladnánk egy pillanatra a szobából, így biztonságban érezhetjük a babát.

Ajánlatos a gyermek ágyába rakni a 100%-os biztonságért.